Dăruind, vei dobândi


bbb

 

Ne-am adunat laolaltă, am împodobit brăduțul la sediu, am strâns bănuți pentru daruri, hăinuțe și dulciuri pentru… cei care ne așteaptă!

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă, uneori chiar şi de religie. Sigur te gândeşti cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii. Cu siguranţă, experienţele personale au încărcat astfel de clipe magice cu semnificaţii proprii. Să-I învățăm pe tineri, să-i deprindem pe copiii noștri să se alăture, să le cultivăm darul dăruirii.


Sărbătorile de iarnă sunt despre generozitate, pace, bucurie, dragoste! Bucuria de a dărui!! Un om care dăruieşte din toată inima primeşte în schimb o bucurie de nedescris!


De altfel, Iisus, pe când era în templu, ridicându-şi privirea văzu bogaţii care puneau ofranda lor în vistieria templului. Văzu şi o văduvă săracă aruncând acolo doi bănuţi. Şi zise: „Drept vă spun că această văduvă săracă a pus mai mult decât toţi. Căci toţi aceştia au pus ofranda din prisosul lor, pe când ea, din nevoia sa, a pus tot ce avea la viaţa ei”.


„Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!” (Sfântul Ioan Gură de Aur).


Maica Tereza, fondatoarea ordinului „Misionarele Caritătii”, unul din oamenii providentiali ai secolului XX, afirma că nu contează cât de mult dăruim, ci câtă iubire punem in dăruire, indemnându-ne să oferim chiar si un zâmbet, pentru că si acesta este un gest de dragoste si un dar.

 

ce-inseamna-craciunul-pentru-tine-bianca-ionel-acorduri-din-suflet

 

 

citat-1199

Corina Crețu: Protejarea copiilor afectați de sărăcie rămâne pe agenda mea și în mandatul de europarlamentar

 

,,Sărăcia în rândul copiilor și mai ales a celor din mediul rural continuă să fie pe agenda mea și în acest mandat. Mizez, în acest sens, pe continuarea bunei colaborări cu World Vision Romania – care, cu profesionalism, luptă pentru a oferi copiilor din mediul rural toate șansele de a-și dezvolta potențialul și de a-și construi o viață demnă”, a spus eurodeputatul român. 

 

 

Corina Crețu a precizat că sărăcia este ,, o temă cu atât mai importantă cu cât, din păcate, ultimul Raport de țară indică faptul că sărăcia rămâne o problemă majoră în România”. În acest context, eurodeputatul consideră că este „injust ca cei mai vulnerabili, cei la început de drum în viață, să aibă de suferit, având în vedere că există instrumente care pot contribui la îmbunătățirea situației lor”.

 

 

Astfel, spune aceasta, „e de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putință să îi protejăm pe micuții care pornesc cu mai puține șanse. Este, în fond, un semn al umanității noastre și al respectului față de viitor”. 

 

 

Un gând despre „Dăruind, vei dobândi

  1. Pingback: Pro România merge înainte! | Ion Spânu pentru Caraș-Severin

Lasă un comentariu