Ponta – SALVATORUL!


ponta

 

Victor Ponta : „As fi fost mult mai fericit ca in 2018 sa fiu doar un simplu sprijin pentru un Guvern care sa faca bine Romaniei / din pacate nu a fost posibil / directia in care este dusa tara este total gresita , chiar mai rea decat in 2010 – am obligatia sa nu asist pasiv si, alaturi de Echipa PRO Romania, sa facem Opozitie dar si construim o alternativa profesionista si o speranta pentru perioada urmatoare! „

 

 

Azi este limpede pentru cei mai multi romani faptul ca PRO Romania a aparut ca o necesitate :

 

 

Societatea romaneasca are nevoie de o forta politica de centru stanga, progresista, europeana , formata din oameni educati si profesionisti in diverse domenii de guvernare ; un Partid care sa promoveze proiecte de dezvoltare economica si sociala, educatie, sanatate, salarii si pensii ; dar in acelasi timp sa asigure un regim fiscal stabil si predictibil care sa stimuleze investitiile si firmele private, absorbtia fondurilor structurale si de coeziune, imvestitii publice in Infrastructura si relatii internationale dinamice care sa nu fie contrare prioritatilor noastre europene si transatlantice – asa cum am reusit in perioada Guvernarii 2012-2015 !

 

 

In plus fata de aceste provocari clasice ne confruntam din anul 2017 cu ceva nou si extrem de periculos : un grup infractional organizat care a pus mana pe PSD, pe Guvern si pe Parlament si care vrea sa acapareze tot Statul Roman prin forta si propaganda populista, extremista, antieuropeana si antidemcratica!

 

 

Ponta : Sunt convins ca PRO Romania poate si trebuie sa ocupe acel spatiu politic lasat liber – oamenii au nevoie de speranta si de o alternativa serioasa si cosntructiva!

 

 

“Requiem pentru PSD

Florin Abraham
Profesor științe politice, SNSPA

Duminică, 16 decembrie 2018, s-a încheiat istoria de 17 ani şi jumătate a Partidului Social Democrat. Dacă în 16 iunie 2001 se năştea PSD, prin fuziunea dintre partidul Revoluţiei anticeauşiste (PDSR) şi continuatorul lipsit de vlagă al social-democraţiei din secolulul al XIX-lea (PSDR), în 16 decembrie 2018 partidul stângii progresiste a fost ucis în aplauzele scremute ale membrilor săi.
În urma discursului lui Liviu Dragnea de la Consiliul Naţional, urmat de tăcerea asurzitoare de aprobare a majorităţii capilor partidului, ceea ce se numeşte Partidul Social Democrat, a devenit, în fapt, un partid fascist.

Într-un partid social-democrat funcţionează conducerea colegială, iar preşedintele partidului este doar „primul dintre egali”. Într-un partid fascist se aplică orbeşte principiul Liderului (naziştii îi spuneau Führerprinzip), potrivit căruia totul se face prin Lider, pentru Lider. Ce a însemnat oare schimbarea a două guverne PSD şi înlocuirea adversarilor Liderului decât tocmai aplicarea acestei reguli din partidele fasciste? Întreaga punere în operă a discursului lui Dragnea seamănă izbitor cu reprezentaţiile oratorice ale lui Mussolini sau Hugo Chavez (dictator care se revendica de la stânga), însă autocratul din Teleorman este lipsit de talentul electrizării maselor.

Partidele social-democrate sunt pluraliste şi promotoare ale drepturilor minorităţilor. Dimpotrivă, partidele fasciste sunt ultranaţionaliste şi intolerante faţă de orice tip de minorităţi, de la cele politice, la cele religioase. Mai întâi Liviu Dragnea a promovat un referendum care promova deschis homofobia, iar în discursul de la Consiliul Naţional a fost pronunţată de peste 30 de ori sintagma „români”, cu referire la excluderea minorităţilor, niciodată însă cuvântul „cetăţean”, baza oricărei democraţii liberale.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase nu au continuat cu PDSR-ul şi a fost creat PSD-ul pentru că ştiau că aveau nevoie de „decontaminarea” vechiului partid de naţionalism şi atitudini antisemite, pentru a putea adera la NATO şi Uniunea Europeană. PSD a fost principalul partid care a modernizat România, cu toate eşecurile de care este responsabil. Dragnea doreşte abandonarea Uniunii Europene pentru autarhie. Să fim înţeleşi, Dragnea nu doreşte un regim iliberal, ci o autocraţie. Viktor Orban şi Jarosław Kaczyński se ruşinează cu un personaj precum Dragnea, de aceea îl şi evită.

Stânga democratică promovează solidaritatea şi justiţia socială. Aproape nimic din ceea ce face PSD în plan social nu este inspirat de ideile social-democraţiei, ci de motivaţia cumpărării conştiinţelor, deci şi a voturilor. Asemenea unui partid fascist (ascensiunea lui Hitler a fost sprijinită în secret de puternici industriaşi şi bancheri), partidul lui Liviu Dragnea promovează interesele oligarhiei. Aministia şi graţierea nu sunt pentru oamenii supuşi abuzurilor de justiţia selectivă a lui Traian Băsescu, ci sunt cerute de o coaliţie transpartinică de oligarhi. Care este valoarea sechestrelor ce vor trebui ridicate după eliminarea răspunderii penale? Sau se va spune că toţi cei anchetaţi de procurori sunt „victime”, iar în România molima corupţiei a fost pe deplin stârpită?

Social-democraţia este favorabilă economiei de piaţă, nu însă şi societăţii de piaţă. La fel ca alte partide fasciste, partidul lui Dragnea demonizează capitalul străin şi doreşte să conducă societatea prin frică şi spaime. Companiile străine se comportă, adesea, precum în capitalismul asiatic, pentru că ştiu că îşi pot cumpăra exploatarea cetăţenilor prin coruperea liderilor. Guvernele lui Dragnea sunt la putere de doi ani. Au făcut ceva pentru a opri exportul de profit? Nimic dincolo de ceea ce a fost impus de la Bruxelles. Ne putem gândi însă că ameninţările la adresa companiilor străine sunt o invitaţie la „negociere”?
Social-democraţia europeană este sprijinită de intelectuali. Partidele fasciste sunt anti-intelectuale. Cui credeţi că-i aparţine expresia „Bărbăţia nu se cumpără de la librărie”? Lui Mussolini, lui Hitler? Nu, lui Liviu Dragnea! Sensul declaraţiei lui Dragnea poate fi uşor regăsit în acţiunea de ardere a cărţilor de către nazişti pe ruguri în anul 1933.

Au fost atâtea ocazii în care oamenii cu adevărat de stânga din PSD ar fi putut reacționa, pentru a nu fi consideraţi complici prin tăcere, încât nu trebuie să avem mari speranţe de la ei. Desigur, poate ei se amăgesc că strategia lui Dragnea este doar un truc electoral, un exces trecător, care va fi uitat după ce se va fi eliberat de povara faptelor penale. Cruntă iluzie: se înşeală amarnic. Acel partid social-democrat creat pentru unirea cu Europa a fost ucis. În locul lui a apărut Partidul Fascist, care umblă deghizat în partidul celor trei trandafiri.”

Dictatorul ridicol

VICTOR :

 

” sunt sigur ca tot mai multi oameni au inteles ca am avut dreptate in 2017 cand m-am decis sa merg pe un alt drum .

Il cunosteam deja destul de bine pe Dragnea si stilul sau mafiot – dar am reusit sa il tin in frau cat timp eram Premier – dupa care, in toamna lui 2015, l-am vazut capabil sa vanda chiar Guvernul si sa negocieze cu Klaus Iohannis si Dacian Ciolos doar ca sa schimbe din functia de Premier – si am inceput sa realizez cat de nociv poate fi.

 

 

In 2016 am facut campanie pentru PSD sperand sa castige un nou guvern care sa continue proiectele din 2012-2015 / si oricum aveam o datorie morala fata de toti cei care m-au sprijinit in timpul Guvernarii.

Dupa propunerea cu Sevil Shaideh ( tinuta secret de toti colegii din PSD – ALDE) , Ordonanta 13 si, mai ales, dupa rasturnarea “Guvernului Grindeanu” am inteles ca Dragnea va distruge Romania, Guvernul, Parlamentul si PSD pentru propriul interes. Si am decis ca nu pot sa fiu complice – ba chiar pot sa lupt ca sa impiedic aceste dezastre!

Acum sunt convins ca PRO Romania va distruge puterea lui Dragnea si a grupului sau infractional / pentru ca PRO Romania este acum alternativa politica pentru toti cei care au comvingeri social democrate europene si care aprecieaza directia si proiectele de dezvoltare a tarii din perioada 2012-2015 !

Asa cum am facut si in 2012 – vom lupta si vom salva Romania din ghearele lui Dragnea ( noul Basescu) si vom scoate iar tara din criza economica, sociala si morala! „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s